Juletider

Vi ska fira julen i Doha. En lite annorlunda jul under palmer och solen. Palmer i Qatar? Jovisst, det finns fina planterade palmer här. Ibland kan man föreställa sig att man befinner sig på en karibisk ö när man blickar över det turkisblåa havet.

I år blir det då jul i Qatar, i fjol firade vi jul i Tyskland. Det blir nog Finlands tur om ett år då, om man ska försöka följa något mönster. Egentligen så ska ju julen följa traditioner och om jag ska vara riktigt ärlig er det just traditionerna jag saknar. Jag saknar doften av julskinkan i ugnen. Jag saknar julförberedelserna i allmänhet. Det är lådorna som ska lagas, pepparkakor ska bakas, maten ska inhandlas så att man definitivt inte ska behöva gå hungrig under högtiden utan istället få gå omkring med en känsla av att vara en uppstoppad korv i några dagar.

I år så har väl hela landet fått ett täcke av vit snö. Det betyder att skidspåren kan nyttjas till att bränna några kalorier för att igen ha lite plats för mera god mat. Vilken tur att julen bara är en gång om året. Här i Doha ska vi fira julafton med en finsk familj, som bott här redan i 13 år. Det blir finsk traditioner åtminstone för en kväll och hoppas även tomten har tid att sticka in.

God Jul åt er alla!

Advertisement

2 Responses to “Juletider”


  1. 2 Monica Sundstedt December 23, 2014 at 8:15 pm

    God Jul och Gott Nytt År 2015!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Today's photo

My Blog during the 2012 Olympics

Archives


%d bloggers like this: